Hu
Hu
Blog
Fűszertrendek 2016-ban
2016-03-15
Kulináris utazás itthon - avagy a bors és só mátrixán innen és túl

A Gellért-szállóban megrendezett Borfesztivál keretében 2015-ben a Fűszerkurzusé volt az egyik főszerep, ahol a különbözű fűszeres ételekhez különböző finom borokat párosítva kóstolhatott a közönség.

A borokat Herczeg Ágnes Master of Wine borszakértő válogatta, s kóstoltatás közben beszélgetett az ételek megalkotójával, Hamvas Zoltán séffel, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnökével, aki egyben a Gerbeaud és a Michelin-csillagos Onyx étterem társtulajdonosa.

Ágnes kérte a séfet, hogy árulja el, mi a kedvenc fűszere, hiszen ő olyan sokat utazik a világban, biztosan sok fajtát látott és kóstolt, melyre ő csak annyit felelt, hogy egyértelműen bors-fan, de ami a kedvence és minden ételbe kell, az a só.

Vajon meglepő ez a válasz? Hiszen a só és bors alapvető fűszer, mindenki ismeri. De biztosan van valami, amiért a séf ezt mondja, igaz? Az oka pedig nem is olyan közismert, de ő, aki sokat utazik és kóstol, már tudja: sóból és borsból is számtalan íz, finomabbnál finomabb különlegesség létezik!
 

A mi célunk az, hogy Önök is megismerjék, mit érthetünk az alatt, hogy borsrajongó valaki, hány és hány fajta bors és só és fűszer létezik a világban, majd miután megismerték, hozzá is jussanak készletünkből, vagy kereskedő partnereink révén. Így ne csak a Michelin csillagos éttermekbe jussanak el a világ különböző fűszerei, ne csak többezer kilométeres utazással lehessen különleges fűszerekhez jutni, hanem a kulináris utazás végén Önök is élvezhessék ezeket a fűszereket.
 

Ezért gourmet sókkal és borsokkal bővítettük nagykereskedelmi kínálatunkat, sópelyhek, sóvirágok, sópiramisok, ízesített sók, valamint a különböző földrészek más-más növényből származó borsai mind kiemelik és még izgalmasabbá teszik az ételt.

Ha a termékkínálatukban, a termékük nevében vagy összetevői között ilyen gourmet fűszerek szerepelnek, még a vásárlók is könnyebben választják, hiszen ők is a változatosságot, a trendi ízeket keresik.



Facebook
Vissza
Cégről Terméklista Adatvédelmi szabályzat Partnerek