Hu
Hu
Chia mag- Aztékzsályamag - Salvia hispanica

Az azték zsálya vagy spanyol zsálya magja, a chia mag ma már elterjedt itthon is, azt követően hogy az EU 2009-ben engedélyezte a forgalombahozatalát. Igaz, továbbra is szerepel a Novel Food katalógusban, ezért speciális korlátozások érvényesek rá.

Így például a hatályos szabályozás  max. 10%-os arányban engedélyezi a használatát pl. sütőipari termékekben, müzlikben, magkeverékekben. Előírás továbbá, hogy az előrecsomagolt chia magos tasakokon tájékoztatni kell a fogyasztókat, hogy a javasolt fogyasztás maximum 15g/nap.
 

Mivel a chiamag gazdag rostokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban és még sorolhatnánk, hamar közismert lett itthon is, a fogyasztók már felismerték jótékony hatásait.

Nem sok azonban még a chiamaggal készült hazai gyártású késztermék a polcokon, úgy gondoljuk,  itt még van lehetőség.


Jelenleg bio-minőségben és konvencionális minőségben is tudunk ajánlani chia magot, kérjük jelezzék, ha ezzel a termékkel fejlesztenék termékválasztékukat.
 

Kérje termékspecifikációnkat, melyet az alábbiak kitöltése után a megadott email címre megküldünk.
 

Kérdése van? Tegye fel nekünk!
Vezetéknév:
Keresztnév:
E-mail:
Cégnév:
Tárgy:
Üzleti terület:
Kérdés:
Termékspecifikáció
E-mail:
Cégnév:
Megértettem és elfogadom az Alpaka Kft. Adatvédelmi szabályzatátHozzájárulok, hogy az Alpaka Kft. aktuális fűszerhíreket és piaci információkat, ajánlatokat küldjön email címemre
Vissza
Kapcsolat Cégről Terméklista Adatvédelmi szabályzat Partnerek Gyik