Hu
Hu
Citromnád vágottan és őrölve és Citromfű

Ha a citromnád levelét megvágjuk vagy megtörjük, megjelenik citrusos illata, amellyel citromzamatot ad a vele főzött ételeknek.

A citromnád kemény levele nyersen fogyasztásra alkalmatlan, ha darabokban kerül felhasználásra, akkor azt tálalás előtt el szokták távolítani.

A citromnád termékünk 1-2 cm-es darabokra vágott levelekből áll.

Kényemesebb megoldásként, őrölt citromnádat is kínálunk.


Ázsiában gyakran használják halételek és csípős mártások ízesítésére, őrölten pedig levesekhez adják és húsételekre szórják. Illik a kókusztejhez és tenger gyümölcseiből, halból készült ételekhez. Dél-Amerikában teát készítenek belőle forrázás után.


Ettől eltérő fűszernövény az itthon ismert citromfű, amely ugyan felhasználásban hasonlít: aromája miatt ez is javasolt halas és szárnyas ételekhez egyaránt, valamint gyógyteaként is alkalmazzuk. Megjelenésében azonban más, ugyanis levele a mentára emlékeztet és lágyszárú, így tálalás előtt az ételekből nem szükséges eltávolítani.
 

A vágott citromnád termékspecifikációjáért kattintson lentebb, s hamarosan mellékletben küldjük a megadott email címre.

Kérdése van? Tegye fel nekünk!
Vezetéknév:
Keresztnév:
E-mail:
Cégnév:
Tárgy:
Üzleti terület:
Kérdés:
Termékspecifikáció
E-mail:
Cégnév:
Megértettem és elfogadom az Alpaka Kft. Adatvédelmi szabályzatátHozzájárulok, hogy az Alpaka Kft. aktuális fűszerhíreket és piaci információkat, ajánlatokat küldjön email címemre
Vissza
Kapcsolat Cégről Terméklista Adatvédelmi szabályzat Partnerek Gyik