Hu
Hu
Lestyánlevél és gyökérpor

A lestyán friss és fűszeres aromájú, ízében a zeller jegyei is előjönnek. Rendkívül intenzív, ezért kis mennyiségben használatos.
 

A lestyán levelének felhasználása hasonló a zellerlevélhez és petrezselyemlevélhez, levesekhez, paprikás jellegű ételekhez ajánljuk. Az erdélyi konyha egyik alapfűszere a csombor mellett.
Az élelmiszeriparban ecetek és likőrök készítéséhez is használják.
 

Gyógyhatását teaként is kifejti: másnaposság esetén, vagy nagy lakomák után hasznos a lestyántea, amelyhez két teáskanál lestyángyökérporra öntsünk másfél dl forrásban lévő vizet, és letakarva hagyjuk állni 10-15 percig, majd leszűrve fogyasztható.
 

 A lestyán túlzott fogyasztása azonban vesegyulladás, illetve húgyúti bántalmak esetén, valamint terhesség idején nem javasolt.
 

Kérdése van? Tegye fel nekünk!
Vezetéknév:
Keresztnév:
E-mail:
Cégnév:
Tárgy:
Üzleti terület:
Kérdés:
Vissza
Cégről Terméklista Adatvédelmi szabályzat Partnerek