Hu
Hu
Rozmaring morzsolt és őrölt

A rozmaring levelét morzsolva és törten forgalmazzuk, illetve kényelmesebb felhasználása érdekében őrölten is. Mivel igen erős aromájú fűszer, őrölten is sokáig megőrzi különleges illatát, ízét.
 

Rozmaringlevél felhasználásával az élelmiszeriparban gyártanak rozmaringolajat és rozmaringecetet is.


Konyhai felhasználásában a rozmaringot bárány, birka, nyúl, vad és sertéshúsok valamint szárnyasok fűszerezésére is használják.

Provence-i fűszerkeverékünknek is egyik fő összetevője, ez a keverék a morzsolt rozmaring mellett kakukkfüvet, bazsalikomot és borsikafüvet tartalmaz. A provence-i fűszerkeveréket fűszeresen pikáns aromája miatt az étellel együtt főzve húsételekhez és zöldséges ragukhoz egyaránt javasoljuk.
 

Érdekesség: a rozmaring hazai története Árpád-házi Szent Erzsébetig nyúlik vissza: a leveléből készült, a 17. és 18. században Európa-szerte népszerű illat- és gyógyszer, a „magyar királyné vize" (Aqua Regináé Hungáriáé) néven volt ismert.
 

Ingyenes termékmintáért adja meg elérhetőségét az alábbi Kérdés mezőknél, a termék megnevezésével együtt.

Allergén információk megtekintéséhez kattinson lentebb a Termékspecifikációért, melyet a megadott email címre küldünk.

Kérdése van? Tegye fel nekünk!
Vezetéknév:
Keresztnév:
E-mail:
Cégnév:
Tárgy:
Üzleti terület:
Kérdés:
Termékspecifikáció
E-mail:
Cégnév:
Megértettem és elfogadom az Alpaka Kft. Adatvédelmi szabályzatátHozzájárulok, hogy az Alpaka Kft. aktuális fűszerhíreket és piaci információkat, ajánlatokat küldjön email címemre
Vissza
Kapcsolat Cégről Terméklista Adatvédelmi szabályzat Partnerek Gyik