Az azték zsálya vagy spanyol zsálya magja, a chia mag ma már elterjedt itthon is, azt követően hogy az EU 2009-ben engedélyezte a forgalombahozatalát. Igaz, továbbra is szerepel a Novel Food katalógusban, ezért speciális korlátozások érvényesek rá.
Így például a hatályos szabályozás max. 10%-os arányban engedélyezi a használatát pl. sütőipari termékekben, müzlikben, magkeverékekben. Előírás továbbá, hogy az előrecsomagolt chia magos tasakokon tájékoztatni kell a fogyasztókat, hogy a javasolt fogyasztás maximum 15g/nap.
Mivel a chiamag gazdag rostokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban és még sorolhatnánk, hamar közismert lett itthon is, a fogyasztók már felismerték jótékony hatásait.
Nem sok azonban még a chiamaggal készült hazai gyártású késztermék a polcokon, úgy gondoljuk, itt még van lehetőség.
Jelenleg bio-minőségben és konvencionális minőségben is tudunk ajánlani chia magot, kérjük jelezzék, ha ezzel a termékkel fejlesztenék termékválasztékukat.