Hu
Hu
Blog
A bors ezer arca - Minden, ami erről „hétköznapi” fűszerről érdekelhet
2020-06-29
Alap borsok – ne csak fekete-fehérben gondolkodj! A bors valaha értékesebb volt az aranynál, ezért használták fizetőeszközként is. Ma is a legnagyobb mennyiségben használt fűszer, értékben pedig 20%-át teszi ki a világ fűszerkereskedelmének. Okkal nevezik ma is a fűszerek királyának. A háztartásokban is szinte mindig megtalálni, a hús- és élelmiszeriparban, és az éttermek konyháiban pedig még régebb óta használják őket bizalommal. Gondolom senkinek sem kell bemutatni a két legelterjedtebb borsfajtát a világon, a fehér és a fekete borsot. Mindegyiket használjuk a magyar ételekhez is egész és őrölt formában is.

Fehérbors: A fehérbors íze lágyabb, hiszen az érett bogyókat leszedés után 8-10 napig vízben áztatják, majd kitörik belőle a magot. Fehér színű ételek és mártások ízesítésére kiváló.

Feketebors: A feketebors a legtöbbet használt borsfajta. Közvetlenül érés előtt szedik le, és az ilyenkor még sárgás bogyók ez után sötétednek be.

Zöldbors: Más egyre elterjedtebb hazánkban is a zöldbors. Vöröshúsokhoz, mártásokhoz kiváló választás. Inkább gyümölcsös és nem csípős az íze.

Rózsabors: A rózsabors nem is igazán bors, hiszen a szömörcefélék családjába tartozik. Édeskés és nem csíp, íze hasonlít a borókabogyóéra. Tökéletes kiegészítője halaknak, szárnyasoknak és édességeknek is.

Kicsi a bors, de erős! Főleg nagykereskedelmi mennyiségben!

Borskülönlegességek

Arra törekszünk, hogy olyan termékeket és fűszereket hozzunk el vásárlóinknak, amit máshol nem kaphatnak meg. Nincs ez másként a borsok terén sem. Bemutatunk pár különlegesebb terméket, amik az Alpaka kínálatában is megtalálhatóak.

Csokoládébors: Hosszúkás fürtszerű termésének nevét onnan kapta, hogy kakaós, étcsokoládés karaktere van. Enyhén csíp és kicsit zsibbasztó hatású a nyelven. Emiatt az aroma miatt mozsárban összetörve tökéletesen illik vadételekhez, zöldségekhez és gyümölcsös fogásokhoz.

Szecsuáni bors: Citrusos, tüzes, az ázsiai konyha elengedhetetlen kelléke. Erősen aromás íze a magot borító narancsos héjból származik, a benne lévő fekete mag kemény és ízetlen, így a szárított fűszer ezt már nem is tartalmazza. Tökéletesen működik húsokhoz pácalapként és az ázsiai konyha szinte minden fogásához a hagyományos bors helyett.

Vad dzsungel bors: Ez a nagyon ritka borsfajta Madagaszkáron nő annyira magasan, hogy évente mindösszesen 1,5 tonnát szüretelnek belőle. Asztali borsként őrölve használják a legtöbbször. Aromája bársonyos ugyanakkor kellően csípős.

Ez a három különleges fajta bors is megtalálható fűszerkínálatunkban a nem kevésbé érdekes guineai bors, hosszúbors, kubeba bors és füstölt Malabar bors mellett.

Borskeverékek

A borsok azonban nem csak önmagukban használhatóak, hanem egymással keverve egy teljesen új ízélményt adnak az ételeknek.

Kínálatunkban is megtalálhatóak a borskeverékek.

Tarkabors: Ez a keverék harmonikus elegye a fekete, a fehér, a zöld és a rózsaborsnak. Nem csak színével nyűgöz le, de sokrétű felhasználhatósága is sokak kedvencévé teszi. Mivel minden ismert és kedvelt fajta megtalálható benne szinte minden ételhez kiváló, még a csokoládéhoz is!

Citromos bors: Igazi üdítő fűszerkeverék, ami a halak és a szárnyasok jó barátja. Édességekben sem ritka és a sajtos ételeket is nagyon feldobja.

Szükséged lenne csomagolóra és saját receptúrás fűszerkeverékekre nagy mennyiségben?

Bérgyártóként is a legjobbak vagyunk!

Prémium minőség, egyedi receptúra, nagy mennyiségben a legnagyobb titoktartás mellett.



Facebook
Vissza
Cégről Terméklista Adatvédelmi szabályzat Partnerek