Hu
Hu
Csillagánizs egészben és őrölten

Ez a gyönyörűszép fűszer a vietnámi és kínai konyha, valamint a kínai orvoslás elterjedésével vált ismertté és méltán kedveltté.
 

Édes ízú ételekhez és italokhoz közismert a használata. Készítenek vele süteményeket, kompótokat, italok közül pedig az ágyaspálinka, a forraltbor elmaradhatatlan összetevője. A Galliano, a Sambuca, a Pastis is jellegzetes ízt kap a csillagánizstól.
 

A kínai öfűszer egyik alapfűszere, amellyel főként szárnyashúsból készült sülteket ízesítenek.
 

A csillagánizst ne tévesszük össze az ánizsmaggal és a japán csillagánizzsal.

Az ánizs és csillagánizs ízben, aromában hasonló jegyeket mutatnak, de a csillagánizs illata erősebb, íze édesebb, növénytanilag pedig távol esnek egmástól. Ha Ön ánizst keres, akkor kattintson fűszereink között az Ánizs termékinformációjára.
 

A csillagánizst vietnámi vagy kínai termőhelyekről kapjuk, s fontos elhatárolni a japán csillagánizstól, amely mérgező fajta.
 

Érdekesség: Az egészségtudatos termékek készítői is gyakran alkalmazzák immunerősítő hatása miatt, közismert, hogy az influenzajárvány idején gyárott Tamiflu egyik hatóanyaga a csillagánizs egyik hatóanyagával megegyező.

Ha új terméket, receptet fejlesztene csillagánizzsal, kérje ingyenes termékmintánkat lentebb, a Kérdés mezők kitöltésével.

Kérdése van? Tegye fel nekünk!
Vezetéknév:
Keresztnév:
E-mail:
Cégnév:
Tárgy:
Üzleti terület:
Kérdés:
Vissza
Cégről Terméklista Adatvédelmi szabályzat Partnerek Gyik