Hu
Hu
Kardamom zöld, őrölt és kardamommag

Az egész zöld kardamom tulajdonképen a szépséges zöld tokjában rejti azokat a fekete apró kis magokat (kb. 20 db-ot minden tokban), amelyek a kardamom igazi, erős zamatát adják. Kardamommagot külön, megtisztítva is forgalmazunk, ám ebben a formájában kevésbé elterjedt.
 

A zöld kardamom Indiából indult hódító útjára, mégis ma a világkereskedelem egyik fő beszállítója Guatemala, mi is innen vásároljuk. Ennek oka egyrészt az alacsonyabb termelési költségek miatti alacsonyabb ár, másrészt az, hogy az indiai kardamomot ott helyben gyakorlatilag fel is használják.
 

Az egész kardamomot Szaúd-Arábiában kávéhoz, Egyiptomban teákhoz és zöldségleveshez adják, itthon pl. forralbor ízesítésében rendkívül közkedvelt.

Őrölt kardamomként a süteményeket teszi igazán zamatossá, de kenyérbe sütve, vagy a skandináv régiókban kolbászokat, darált húsokat, fasírtokat ízesítve is használják.
 

Érdekesség: két tájegység is viseli a kardamom nevét: a Kardamom-dombok Indiában a Malabar-partoknál húzódnak és valódi kardamom terem itt, míg nem messzire tőle a Kardamom-hegységben, Kambodzsa és Thaiföld területén "ál-kardamomot" is szüretelnek.
 

Ha új terméket, receptet fejlesztene kardamommal, kérje ingyenes termékmintánkat lentebb, a Kérdés mezők kitöltésével.

Kérdése van? Tegye fel nekünk!
Vezetéknév:
Keresztnév:
E-mail:
Cégnév:
Tárgy:
Üzleti terület:
Kérdés:
Vissza
Cégről Terméklista Adatvédelmi szabályzat Partnerek Gyik