Hu
Hu
Mustármag egész vagy őrölt, sárga és barna

A mustármagot legnagyobb volumenben savanyúságok készítéséhez használják, mind a sárga, mind a barna változatában.


Mivel a mustármag fontos fehérje és ásványi anyag forrás, ezért fontos annak szélesebb körű alkalmazása fűszerként is, nemcsak a feldolgozott mustárkrém formájában.
 

Egészben a magok csíráztatásra is alkalmasak, salátacsírák gyártóinak is ajánljuk.
 

Mint a magoknak általában, a mustármag ízének is jót tesz konyhai alkalmazása során, ha szárazon megpirítják, amíg elkezd kipattogni.
 

Érdekesség: az angolok inkább az őrölt mustármagot, avagy mustárlisztet használják, amelyet egy kis hideg vízzel és esetleg ízlés szerint pici ecettel kevernek össz. A mustár csípőssége a víz hatására alakul ki, ekkor szabdulnak fel a csípősségét szabályozó mustárolajok. De pár óra múlva elveszíti az erejét, így csak annyit kevernek ki, amennyi nagyjából el is fogy.

Az évezredek során sokan és sokféle betegség gyógyírjaként alkalmazták, ma is fontos eleme az egészségtudatos táplálkozásnak.
 

A mustárnak elérhető csípmentes őrölt mustár változata is, ha ilyet keres, kérem írjon, hívjon, tudunk ilyet is ajánlani.
 

A mustármag allergén, ha a termékkel kapcsolatban további információra van szüksége, kattintson a Termékspecifikációnkért melyet emailen küldünk, vagy keressen meg bennünket a legalsó sávban az E-mailre kattintva, vagy a Kapcsolat menüpontnál megadott elérhetőségeinken.

Ha Ön termelő, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, mert vásárolunk fel hazai termelésű termékek körében mustármagot is.

Kérdése van? Tegye fel nekünk!
Vezetéknév:
Keresztnév:
E-mail:
Cégnév:
Tárgy:
Üzleti terület:
Kérdés:
Vissza
Cégről Terméklista Adatvédelmi szabályzat Partnerek Gyik