Hu
Hu
Babérlevél egészben és őrölve

A babérlevél enyhe, mégis jellegzetes aromája rendkívül sokoldalú felhasználását teszi lehetővé: pörköltek, halételek, húspácok, levesek, főzelékek és nem utolsósorban savanyúságok finom ízesítője.
 

A francia konyhában az egyik alap fűszerkeverék, a Bouquet Garni egyik fő összetevője.
 

A levelek alapesetben válogatás nélkül, különböző méretekben érkeznek raktárunkba. Kicsomagolás vagy dekorációs célora ajánljuk fűszerválogatás szolgáltatásunkat, mely során kézzel leválogatjuk Önöknek a leveleket a megadott feltételek szerint, s ezen feltételek alapján tudunk egyedi árat kialakítani a termékre.
 

A babérbokrok vadon teremnek Törökországban és Grúziában, ezért a szüret, betakaírtás is szigorúan ellenőrzött feltételek mentén történik. Jellemzően 2 tipusú babérlevél kerül forgalomba, az egyik levél vékonyabb és hegyesebb, de ugyanúgy babérlevelek családjába tartozik. Termesztenek hasonló éghajlati feltételek mellett pl. Nepálban is babérlevelet, ez azonban ízvilágában némileg eltér az itthon elvárt íztől.
 

Érdekesség: A babérlevél az ókor óta hatalmi jelkép, a politikai életben a babérkoszorú a katonai diadal szimbóluma volt, a művészeti életben a költőknek, előadóknak adományozott babérkoszorú jelképezte, hogy munkájuk tetszik közönségüknek.
 

Magyarországon a hideg tél miatt nem éli túl a kertekben, földeken, így hazai termelése nem jellemző. Nem tévesztendő össze a babérmeggyel, amely itthon is megtalálható, télálló bokor, de levele mérgező.
 

Kérdése van? Tegye fel nekünk!
Vezetéknév:
Keresztnév:
E-mail:
Cégnév:
Tárgy:
Üzleti terület:
Kérdés:
Vissza
Cégről Terméklista Adatvédelmi szabályzat Partnerek Gyik