Hu
Hu
Petrezselyemlevél és Turbolya

A petrezselyem és a turbolya levélzete még frissen is hasonlít, szárítva pedig a formai különbségekből még el is tűnik valamennyi, a színük, illatuk és ízük alapján tudunk azért különbséget tenni.
 

A petrezselyem felhasználása sokrétűbb és mennyiségileg is sokkal jelentősebb, hiszen azt nemcsak beltartalmi értékei és íze miatt adják az ételekhez, hanem a tányérok és ételek díszítésére is szórják szerte a világon. A díszítő funkciója miatt az itthon termesztett és szárított magyar petrezselymünket ajánljuk, ugyanis az a hazai gyártási eljárásnak köszönhetően megőrzi élénkzöld színét.
 

Elérhető emellett rendelésre egyiptomi petrezselyem is, amely azonban az ottani szárítási technológiának köszönhetően kissé fakóbb színű, de árban kedvezőbb.
 

A turbolya, vagy zamatos turbolya íze eltér a petrezselyemtől, mert levelei édeskések és kissé ánizsosak. Emiatt viszont kiváló sült húsok, különösen báránysült ízesítésére, valamint tojásételek és mindenféle gombás étel fűszerezésére is. A francia konyhában ismert "fines herbes" egyike.
 

Fűszervaj készítéséhez mindkettő illik pl. bazsalikommal, kakukkfűvel, tárkonnyal, oreganoval, metélőhagymával kombinálva.


Ingyenes termékmintáért adja meg elérhetőségét az alábbi Kérdés mezőknél, a termék megnevezésével együtt.

Allergén információk megtekintéséhez kattinson lentebb a Termékspecifikációért, melyet a megadott emailcímre küldünk.

Kérdése van? Tegye fel nekünk!
Vezetéknév:
Keresztnév:
E-mail:
Cégnév:
Tárgy:
Üzleti terület:
Kérdés:
Termékspecifikáció
E-mail:
Cégnév:
Megértettem és elfogadom az Alpaka Kft. Adatvédelmi szabályzatátHozzájárulok, hogy az Alpaka Kft. aktuális fűszerhíreket és piaci információkat, ajánlatokat küldjön email címemre
Vissza
Kapcsolat Cégről Terméklista Adatvédelmi szabályzat Partnerek Gyik