Hu
Hu
Blog
Veganuár a szárított zöldségek oldaláról
2023-01-13
Ha január, akkor jöhetnek a szárított zöldségek? Így tél közepén, amikor a friss zöldségek és gyümölcsök korlátozottan érhetők el, igazán aktuális, hogy jobban megismerkedjünk a szárítmányokkal.

Azt írja mai hírlevelében a Store Insider, az egyik élelmiszer szaklap, hogy „Fellendülőben a kelet-európai vegán startupok”, akik növényi alapú élelmiszerek, köztük borsó, szója, gomba, búzasikér, mikroalgák és egyéb összetevőkből marhasteak, rák, tenger gyümölcsei, vagy éppen sajt alternatívák elterjesztésén dolgoznak.


Van kihívás az élelmiszergyártóknak és kereskedőknek bőven, de aki itt lépést tud tartani és fejleszteni, az most még valószínűleg jó időben van, jó helyen.
 

Kérdés, hogyan tudjuk további erősíteni a növényi alapú élelmiszerek, ételek elérhetőségét, fogyasztását? Egyik válaszunk nekünk erre a zöldség szárítmányok használata.
 

A mi álláspontunk az, hogy mind a végső felhasználók, mind a gyártók részére a szárított zöldségeknek számos előnye van:

A sok változatos fűszer és tea mellett mi az Alpaka Kft-nél készletről jelenleg az alábbi szárított zöldségeket kínáljuk, amelyekkel nagyon könnyű dolgozni:

A fűszerek minél könnyebb elérhetőségén is azért szorgoskodunk szenvedélyesen sok éve már, mert hiszünk abban, hogy változatos ízekben és rengeteg-rengeteg jótékony hatással, növényi alapon is hozzá lehet tenni jól-létünkhöz és javítani is mindennapjainkon (ahogy a mondás tartja, az vagy, amit megeszel).
 

Hiszünk a változatos étrendben és mivel mostmár lassan mindenhol azt olvassuk, hogy a hús előállítása sokszorosával több vizet, energiát, termőföldet emészt fel mint a növények előállítása, értjük azt az álláspontot, hogy minél több zöldség-gyümölcs alapú ételt, élelmiszert fogyasszunk. Habár jelenleg kollégáinkkal abba a 81%-ba tartozunk, akik nem tudnak lemondani teljesen az állati eredetű élelmiszerekről, azért igaznak véljük azt, hogy néhány falat hús mellett sok-sok zöldséggel és gyümölccsel kiegészítve a tányérainkat, kiválóan jól lehet lakni.


Ajánljuk szárítmányainkat például

gazdagabbá, táplálóbbá tételéhez.


Happy Veganuary!



Facebook
Vissza
Cégről Terméklista Adatvédelmi szabályzat Partnerek