Hu
Hu
Kurkuma őrölten és egészben

A kurkuma az élelmiszeriparban egyrészt ehető festékként használatos, így részt vesz levesek, szószok, sajtok, tészták és a vaj színezésében.
 

Másrészt jótékony hatásai miatt felfedezték az egészségtudatos élelmiszeripari termékek gyártói is, ma már kapszulázva, porban, más fűszerekkel gyógynövényekkel keverve sokan rendszeresen fogyasztják. Fő hatóanyaga a kurkumin, ezért ügyelünk arra, hogy magas kurkumintartalmú, 2% feletti terméket tartsunk készleten. Közvetlen fogyasztásra a hőkezelt kurkumapor termékünket ajánljuk.
 

Összetevője számos fűszerkeveréknek, így a currypornak is ő adja a sárgába hajló színét.
 

Hatalmas mennyiségben termelik Indiában, amely a világ első kurkumatermelő és exportáló országa, mi is onnan kapjuk az őrölt és egész kurkumát. A kurkuma növény gyökerét fogyasztjuk, a termés nagyrészét porrá őrölve értékesítik.


Kis mennyiségben elérhetőek az indiai termőhelyről elnevezett  ún. kurkuma Madras ujjak, a Turmeric Madras Fingers, amelyek a gyökértörzs legjobb minőségű darabjai. A Madras Fingers így egészben levesekhez vagy savanyúságokhoz adható, és közetlenül fogyasztható, kesernyés utóíze talán így főzés, savanyítás után érezhető a legkevésbé. Megőrölni ezt a terméket nehéz, porszerű felhasználásra ezért jobb őrölt kurkumát beszerezni.


További felhasználási lehetőségekért keressen bennünket az alsó sávban az E-mailre kattintva vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségeinken.

Kérdése van? Tegye fel nekünk!
Vezetéknév:
Keresztnév:
E-mail:
Cégnév:
Tárgy:
Üzleti terület:
Kérdés:
Vissza
Cégről Terméklista Adatvédelmi szabályzat Partnerek Gyik