Hu
Hu
Szezámmag- natúr és fekete

A szezámmag rendkívül sokoldalú, mind felhasználását, mind tápértékét tekintve.
 

Natúr hántolt szezámmagot és fekete szezámmagot is forgalmazunk, bár az előbbit jóval nagyobb mennyiségben, vélhetően a lényegesen kedvezőbb ára miatt is. A natúr szezámmagot főként pékáruhoz használják, de az egészségtudatos táplálkozásban snackek, müzlik készítésében is jelentős szerepe van.

Szezámmagból elérhető sütésre nem barnuló változat is, ha ilyet keres, kérjük hívjon, írjon, tudunk ajánlatot küldeni erre is.
 

Olaját kipréselve mind a szezámolaj, mind annak kinyerése után megmaradó liszt vagy pogácsa külön is értékesíthető termék magas fehérjetartalma miatt. 
 

A szezámolaj sokáig stabil és nem avasodik meg, így margarinokhoz is adják, de a kínai konyhának is egyik kedvelt főző és sütőolaja. Magas hőfokú sütésre is alkalmas, lásd az olajokról szóló táblázatban a Pinterest oldalunkon, itt: Pinterest.
 

A szezámolaj az élelmiszeripari használatán kívül a kozmetikai iparban is kedvelt, masszázsolajként és szappanok alapanyagaként.
 

Natúr szezámmagból készülő termék a közel-keleti konyhából ismert Tahini és az ezzel készülő Humusz,  a fekete szezámmagból pedig a Japánban tradicíionális Gomasio.


Érdekesség:  Az Ehető! című szakkönyv szerint a szezámmag "az ismeretek szerint a legrégebbi idők óta használt fűszer. Először olajáért termesztették. A 4000 évesre keltezhető egyiptomi sírkamrák falfestményein látható pékek szezámot szórnak a kenyerekre."

Kérdése van? Tegye fel nekünk!
Vezetéknév:
Keresztnév:
E-mail:
Cégnév:
Tárgy:
Üzleti terület:
Kérdés:
Vissza
Cégről Terméklista Adatvédelmi szabályzat Partnerek Gyik