Hu
Hu
Gyik

Forduljanak hozzánk bátran kérdéseikkel, az általános érdeklődésre számot tartó kérdésekre megpróbálunk itt is válaszolni.

Csemege-különleges-rózsa csípős- honnan ezek a nevek?
A rózsa, vagy a csemege és a különleges jelző régen a fűszerpaprika színtartalmára utalt.

A rózsa a "pirospaprikák" között a legalacsonyabb minőséget takarta, ezután jött a csemege, majd a legmagasabb ASTA tartalommal, vagyis legpirosabb színnel a különleges elnevezés.

A szakma érvényes szabályozása szerint a megváltozott élelmiszerkönyv I. és II. osztályú fűszerpaprikákat különböztet meg, illetve a "különleges fűszerpaprika" jelzővel csak a kézműves jellegű paprikákat jelölhetik.

Csípős paprikából 3 kategóriát különböztet meg az élelmiszerkönyv, enyhén csípős, csípős és nagyon csípőset, annak mg/kg-ban pontosan meghatározott kapszaicintartalma alapján.

Fontos továbbá, hogy a Termőhelyet fűszerpaprikáknál pontosan és részletesen (keverék esetén minden származási országot sorrendben) jelölni kell, hogy kifejezzék a magyar származás védelmét.
Boltunkban a csomagolásmentes, környezetvédelmi szempontok miatt kimérős formában fűszereket szeretnénk árulni, tudnak ebben segíteni?
A fűszereket igény szerinti kiszerelésben boltra szállítjuk Önöknek és plusz címkéket is küldünk, hogy a jelölést polcra tudják helyezni a megfelelő nyomonkövethetőség érdekében.
Allergén információk jelölésében is segítséget nyújtunk.

Fogyás esetén a termékek pótlása egyeztetés szerint történik.

Az ilyen jellegű értékesítés feltételeiről azonban érdeklődjön illetékes élelmiszerbiztonsági felügyelőjénél!
Házhozszállítás milyen feltételekkel történik?
Fűszereinket rendeléstől számított rövid időn belül, jellemzően 48 órán belüli postára adási határidővel, házhoz szállítjuk Önöknek az ország egész területén.

A postai kiszállítás költsége mennyiségtől függ, az alábbi jellemző súlyhatárok tájékoztatást nyújthatnak:

zsákos/csomagos szállítás esetén:
1 zsák/doboz szállítási díja jellemzően 25 kg-os súllyal kb. nettó 1.900 Ft
raklapos szállítás esetén:
1 raklap gyűjtős szállítási díja kb. nettó 9.000 Ft.

Bizonyos mennyiség illetve bizonyos értékhatár felett cégünk átvállalja a kiszállítás költségét, ennek aktuális feltételeiről érdeklődjön kollégáinknál a Kapcsolatok menüpontban megadott elérhetőségeken.
Nem találok a kínálatukban egy fűszert, illetve egyéb kapcsolódó terméket. Tudnak segíteni a beszerzésben?
Megpróbálunk ebben is segíteni.

Ha találunk és meg tudunk állapodni, akkor egy ilyen új termék beszerzési határideje mennyiségtől függően hosszabb idő lehet.

Olyan termék esetében, ahol a beszerzést más termékek együtt szállításával oldjuk meg a költséghatékonyság érdekében, akár 3-4 hét is lehet, ezt kérjük figyelembe venni.
Miért lett Alpaka a cég neve?
Sokszor tették már fel a kérdést, mi is-ki is az alpaka és miért lett ez a nevünk?

Mit tudunk az alpakákról? A lámafélék - tevefélék családjába tartozik, dél-amerikai területeken, a hegyekben él, de mellettünk a szegedi állatkertben is tartanak többet is, nemrég született meg legfiatalabb kis alapaka-csikó (lásd Facebook posztunkat 2015.dec.3.).

Az alpakák a szőrük miatt nemcsak egzotikusnak, hanem exkluzívnak is számítanak, mert a szőrük melegebb is, de könnyebb is a juhok gyapjánál, nem is szúrós, ezért nagyon kellemes és színes és drága sálakat, termékeket szőnek belőle. Ha úgy nézzük, kalandos átalakulásra képes az alpaka a szőrével...

A mi különleges fűszereinket is mind a fogyasztók, mind az ipar nem magában fogyasztja, hanem azért vásárolja, hogy plusz értéket:
-ízt,
-aromát,
-élményt,
-színt és
-plusz tápértéket

adjon hozzá a saját élelmiszeréhez, termékéhez, növelje a feldolgozottságot, a termékválasztékot, változatosságot vigyen az ízekbe.

Szóval fantázianév, de annak szerintünk ideális.
Termelő vagyok és fűszereket is szoktunk/tudnánk termelni, foglalkoznak felvásárlással is?
Igen, nagy mennyiségben vásárolunk fel hazai termelésű fűszereket.
A jelenleg felvásárlásaink körébe tartozó termékeket összeírtuk az Export- Felvásárlás menüpontba is, ott is tud tájékozódni.

Jelenleg felvásárolt fűszerek, tisztítottan, minőségi átvizsgálás után:
fűszerkömény
koriander
mustármag
édeskömény
ánizs

Így ha Ön a megadott fűszereket termeli vagy termelni szeretné -akár bio minőségben is-, akkor felvásárlással kapcsolatban keressen meg bennünket a Kapcsolatok menüpontban megadott elérhetőségeken.

De ha a felsorolásban nem találja termékét, mégis úgy gondolja, hogy terméke nagykereskedelmünk tevékenységi körébe tartozhat, akkor is szeretettel várjuk jelentkezését.
A termékek visszahívása minőségügyi veszély esetén
Élelmiszerbiztonságot veszélyeztető esetleges szennyeződés esetén itt honlapunkon tesszük termékvisszahívásainkat közzé. Ennek rendje a következő:

Élelmiszerbiztonságot veszélyeztető szennyeződésről több módon szerezhetünk tudomást:
-hatósági vizsgálat tárja fel az élelmiszerbiztonsági hibát: ebben az esetben a hatóság utasításai irányadóak a visszahívási teendőkről;
-beszállítói jelzés érkezik az élelmiszerbiztonsági hibával kapcsolatban: ha a jelzett tétel raktáron van, akkor az alábbi terv érvényesül, de ha már kikerült ellenőrzésünk alól a tétel, akkor nyomonkövetési rendszerünk (tételazonosító, min. meg. idő) alapján értesíteni kell a vevőinket, majd beérkezést követően érvényesíteni az alábbi cselekvési tervet;
-ha vevőtől érkezik jelzés vagy önellenőrző vizsgálatok során szerzünk tudomást az élelmiszerbiztonsági hibával kapcsolatban: az összes vevőt és a beszállítót is értesíteni kell a nyomonkövetési rendszerünk (tételazonosító, min. meg. idő) adatai alapján, majd beérkezés után érvényesíteni kell az alábbi cselekvési tervet.

1. Minden visszahívott áru a raktárba kerül "zárolt" felirattal ellátva, elkülönített tárolási helyen. A feliratok elhelyezéséért az üzemvezető illetve őt a helyszínen képviselő megbízottja felel. A visszaszállított áru raktározását és további kezelését a "4. fejezet: Jó kereskedelmi/gyártási higiéniai gyakorlat” fejezet szabályozza. Ennek keretében értesíteni kell szerződéses partnerünket a megsemmisítés céljából történő elszállításra.
Azt, hogy minden tétel visszajött-e, ügyvezető és a raktáros ellenőrzi, dokumentálja. Ha nem jött vissza minden tétel, az üzemvezető jelentést készít az ügyvezető részére az eltérésről.

2. Vizsgálat, értékelés
A tételek visszaszállítása után, az okok kivizsgálására az ügyvezető megkezdi az okok kivizsgálását. A vizsgálat eredményéről jegyzőkönyvet vesz fel, mely a soron következő felülvizsgálat dokumentumainak részét képezi.

3. Vészhelyzet (termékvisszahívás) esetén értesítendő személyek:
Társaság részéről termékvisszahívásért felelős:
Vas Orsolya ügyvezető +3630/653 8274
Csongrád Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi
Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Minőségellenőrzési és Felügyeleti Osztály +3662-680-816

Jóváhagyta: …………………………………………
Vas Orsolya ügyvezető
Cégről Terméklista Adatvédelmi szabályzat Partnerek Gyik