Hu
Hu
Blog
Európai országok leghíresebb fűszerei, fűszerkeverékei
Európai országok leghíresebb fűszerei, fűszerkeverékei
2020-07-07
Mindannyian tudjuk, hogy a ma már alapfűszernek számító só, vagy bors mekkora értéknek számított a középkorban. Nem csak gazdag úr volt az, akinek volt ezekből a fűszerekből, hanem fizetőeszköznek is használták, és nagy csatákat vívtak a megszerzésükért. Nem volt ez másképp a híres indai fűszerekkel sem, hiszen nem véletlen, hogy az európaiak a kezdetektől fogva Indiát tekintették a fűszerek hazájának.
A bors ezer arca - Minden, ami erről „hétköznapi” fűszerről érdekelhet
A bors ezer arca - Minden, ami erről „hétköznapi” fűszerről érdekelhet
2020-06-29
Alap borsok – ne csak fekete-fehérben gondolkodj! A bors valaha értékesebb volt az aranynál, ezért használták fizetőeszközként is. Ma is a legnagyobb mennyiségben használt fűszer, értékben pedig 20%-át teszi ki a világ fűszerkereskedelmének. Okkal nevezik ma is a fűszerek királyának. A háztartásokban is szinte mindig megtalálni, a hús- és élelmiszeriparban, és az éttermek konyháiban pedig még régebb óta használják őket bizalommal. Gondolom senkinek sem kell bemutatni a két legelterjedtebb borsfajtát a világon, a fehér és a fekete borsot. Mindegyiket használjuk a magyar ételekhez is egész és őrölt formában is.
Só, bors, fűszerpaprika. Ezek hazánk legnépszerűbb fűszerei?
Só, bors, fűszerpaprika. Ezek hazánk legnépszerűbb fűszerei?
2020-06-15
Elég abból, hogy mindenki azt gondolja, hogy a magyar konyha a fűszerpaprika, a csípős, a fokhagyma, na meg a só és a bors körül forog? Bebizonyítanád, hogy a hagyományos „magyaros” ételeket nem csupán ezek a tipikusan magyar alapfűszerek határozzák meg? Nézzük meg azokat a fűszernövényeket, amelyek igazolják, hogy az általunk fogyasztott ételek mástól is lehetnek ínycsiklandók, és még a fehér inget sem kell kidobni, mert nem jött ki a zsíros piros volt.
Cégről Terméklista Adatvédelmi szabályzat Partnerek Gyik