Hőkezeljünk, vagy ne? Frisset vagy szárítottat válasszunk? Egyes fűszerek hogyan fejtik ki leginkább az ízüket?
2020-07-20
A konyhaművészet egyik titka a jó fűszerezés, de nem ám olyan könnyű megtalálni a helyes utat. Sokan azt mondják, a rutinossá válás titka a bátorság, a merészség, hogy sokat gyakoroljunk és ne féljünk a különlegesebbnél különlegesebb fűszereket kipróbálni.
Só, bors, fűszerpaprika. Ezek hazánk legnépszerűbb fűszerei?
2020-06-15
Elég abból, hogy mindenki azt gondolja, hogy a magyar konyha a fűszerpaprika, a csípős, a fokhagyma, na meg a só és a bors körül forog?
Bebizonyítanád, hogy a hagyományos „magyaros” ételeket nem csupán ezek a tipikusan magyar alapfűszerek határozzák meg?
Nézzük meg azokat a fűszernövényeket, amelyek igazolják, hogy az általunk fogyasztott ételek mástól is lehetnek ínycsiklandók, és még a fehér inget sem kell kidobni, mert nem jött ki a zsíros piros volt.