Hu
Hu
Blog
Édes ételek fűszerei
Édes ételek fűszerei
2020-09-14
Az a legjobb a konyhaművészetben, hogy csak a saját ízlésvilágunk szab neki határt. Minél többet kísérletezünk az ízekkel, minél színesebben kombináljuk a fűszereket és az egyéb hozzávalókat, annál jobb. Azért, hogy változatosan alkalmazhasd őket, jó, ha ismered a palettát, amiről válogathatsz. Ezért most összegyűjtöttük Neked az édes ételekhez és italokhoz leggyakrabban használt és leginkább passzoló fűszereket.
Mindent a gyömbérről
Mindent a gyömbérről
2020-11-17
A karácsonyi időszak közeledtével ismét egy olyan fűszernövény kerül blogbejegyzésünk középpontjába, amely szinte minden ünnepi sütemény elengedhetetlen eleme. Ez a növény nem más, mint a gyömbér.
A bors ezer arca - Minden, ami erről „hétköznapi” fűszerről érdekelhet
A bors ezer arca - Minden, ami erről „hétköznapi” fűszerről érdekelhet
2020-06-29
Alap borsok – ne csak fekete-fehérben gondolkodj! A bors valaha értékesebb volt az aranynál, ezért használták fizetőeszközként is. Ma is a legnagyobb mennyiségben használt fűszer, értékben pedig 20%-át teszi ki a világ fűszerkereskedelmének. Okkal nevezik ma is a fűszerek királyának. A háztartásokban is szinte mindig megtalálni, a hús- és élelmiszeriparban, és az éttermek konyháiban pedig még régebb óta használják őket bizalommal. Gondolom senkinek sem kell bemutatni a két legelterjedtebb borsfajtát a világon, a fehér és a fekete borsot. Mindegyiket használjuk a magyar ételekhez is egész és őrölt formában is.
Európai országok leghíresebb fűszerei, fűszerkeverékei
Európai országok leghíresebb fűszerei, fűszerkeverékei
2020-07-07
Mindannyian tudjuk, hogy a ma már alapfűszernek számító só, vagy bors mekkora értéknek számított a középkorban. Nem csak gazdag úr volt az, akinek volt ezekből a fűszerekből, hanem fizetőeszköznek is használták, és nagy csatákat vívtak a megszerzésükért. Nem volt ez másképp a híres indai fűszerekkel sem, hiszen nem véletlen, hogy az európaiak a kezdetektől fogva Indiát tekintették a fűszerek hazájának.
Bio, organikus, ökológiai? Mindent a biofűszerekről.
Bio, organikus, ökológiai? Mindent a biofűszerekről.
2023-03-31
Az unióban folyamatosan növekszik a bio gazdálkodások aránya, de Magyarország sajnos még a lista végefelé kullog: az EU átlag ugyan 9% körüli, Magyarországon csak 5-6% körüli az organikus gazdálkodás, míg a szomszédos Ausztriában sikertörténet ugyanez. Az osztrák termelők nagyrésze már átállt, több mint 5-6 szorosa volt már 2020-ban is a biogazdálkodások aránya az EU átlagnak. Gondoljunk csak arra, ha Ausztriában járunk vidéken, mennyire feltűnő az út melletti táblákon a gazdaságok bejáratánál, hogy biotojás eladó, bioméz eladó, biohús, biozöldség eladó.
Legendás BBQ fűszerek és ahogy az USÁ-ban sütnek
Legendás BBQ fűszerek és ahogy az USÁ-ban sütnek
2021-11-20
Ki ne szeretné, hogy csodálatos, egyedi, intenzív illatfelhők terjengjenek körülötte a konyhában és az ebédlőben? A jó fűszerezés garantáltan megbabonázza a húst, a szakácsot, sőt a vendégeket is! Téged is kíváncsivá tesz az amerikai konyha és a lenyűgöző, karakteres fűszerezési szokások? Akkor a legjobb helyre kattintottál, mert mai témánk a BBQ fűszerezés. A klasszikus barbecue hazája pedig nem más, mint az Egyesült Államok.
Cégről Terméklista Adatvédelmi szabályzat Partnerek