Hu
Hu
Blog
A parfümök és fűszerek varázsa
A parfümök és fűszerek varázsa
2023-12-14
A dél-franciaországi Provence-ban a virágos, kanyargós utcákkal és színes házakkal tarkított kisvárosban, Grasse városában sok évtizede varázslat történik nap mint nap. Azt mondják, ez a világ Parfümfővárosa. A mai napig több történelmi parfümháznak ad otthont és híres parfümiskoláiról, hírnevét pedig eredetileg a régióban termett különleges, illatos virágoknak köszönheti. Itt megismerkedve ezzel a világgal, sok érdekességet gyűjtöttünk parfümökről, illatokról és a fűszerek, virágok kapcsolódásáról, illatpiramisról és illatkerékről.
Az ázsiai konyha aromás Csodafűszere
Az ázsiai konyha aromás Csodafűszere
2025-02-14
Bár nevében borsként emlegetjük, valójában egy citrusfélék családjába tartozó növény termése. Az apró, vörösesbarna héjú magok enyhén csípősek, ám nem a klasszikus értelemben vett csípős íz jellemzi őket, hanem egy izgalmas, zsibbasztó, enyhén citrusos aroma, amely azonnal felismerhető. Kínában évszázadok óta használják, különösen a szecsuáni konyhában, ahol a "málà" (麻辣) – vagyis zsibbasztó-csípős – ízvilág alapvető alkotóeleme.
Sakura és Hanami– A cseresznyevirágzás varázsa, amely egy csésze teában is megelevenedik
Sakura és Hanami– A cseresznyevirágzás varázsa, amely egy csésze teában is megelevenedik
2025-03-18
Minden tavasszal Japán és az egész világ egyedülálló természeti csodát ünnepel: a cseresznyevirágzást, vagyis a Sakurát. A rózsaszín és fehér szirmok látványa, az illatos tavaszi levegő, a Hanami – azaz a családdal, barátokkal közös virágnézés- ünneplés meghittsége, mind egy olyan élmény részei, amely generációkat köt össze.
Hőkezeljünk, vagy ne? Frisset vagy szárítottat válasszunk? Egyes fűszerek  hogyan fejtik ki leginkább az ízüket?
Hőkezeljünk, vagy ne? Frisset vagy szárítottat válasszunk? Egyes fűszerek hogyan fejtik ki leginkább az ízüket?
2020-07-20
A konyhaművészet egyik titka a jó fűszerezés, de nem ám olyan könnyű megtalálni a helyes utat. Sokan azt mondják, a rutinossá válás titka a bátorság, a merészség, hogy sokat gyakoroljunk és ne féljünk a különlegesebbnél különlegesebb fűszereket kipróbálni.
Só, bors, fűszerpaprika. Ezek hazánk legnépszerűbb fűszerei?
Só, bors, fűszerpaprika. Ezek hazánk legnépszerűbb fűszerei?
2020-06-15
Elég abból, hogy mindenki azt gondolja, hogy a magyar konyha a fűszerpaprika, a csípős, a fokhagyma, na meg a só és a bors körül forog? Bebizonyítanád, hogy a hagyományos „magyaros” ételeket nem csupán ezek a tipikusan magyar alapfűszerek határozzák meg? Nézzük meg azokat a fűszernövényeket, amelyek igazolják, hogy az általunk fogyasztott ételek mástól is lehetnek ínycsiklandók, és még a fehér inget sem kell kidobni, mert nem jött ki a zsíros piros volt.
Európai országok leghíresebb fűszerei, fűszerkeverékei
Európai országok leghíresebb fűszerei, fűszerkeverékei
2020-07-07
Mindannyian tudjuk, hogy a ma már alapfűszernek számító só, vagy bors mekkora értéknek számított a középkorban. Nem csak gazdag úr volt az, akinek volt ezekből a fűszerekből, hanem fizetőeszköznek is használták, és nagy csatákat vívtak a megszerzésükért. Nem volt ez másképp a híres indai fűszerekkel sem, hiszen nem véletlen, hogy az európaiak a kezdetektől fogva Indiát tekintették a fűszerek hazájának.
Cégről Terméklista Adatvédelmi szabályzat Partnerek