Hu
Hu
Blog
Az ősz ízei
Az ősz ízei
2020-10-13
A fűszerekben azt (is) szeretjük, hogy noha mindet egész évben használhatjuk, mégis minden évszaknak megvannak a maga kedvencei. És mivel a fűszerkülönlegességek már mindenki számára elérhetőek, lehetetlen megunni a különböző variációkat. Minthogy már javában itt az ősz, elhoztuk azokat a fűszereket, amik nélkül ez az időszak nem lenne teljes.
Bio, organikus, ökológiai? Mindent a biofűszerekről.
Bio, organikus, ökológiai? Mindent a biofűszerekről.
2023-03-31
Az unióban folyamatosan növekszik a bio gazdálkodások aránya, de Magyarország sajnos még a lista végefelé kullog: az EU átlag ugyan 9% körüli, Magyarországon csak 5-6% körüli az organikus gazdálkodás, míg a szomszédos Ausztriában sikertörténet ugyanez. Az osztrák termelők nagyrésze már átállt, több mint 5-6 szorosa volt már 2020-ban is a biogazdálkodások aránya az EU átlagnak. Gondoljunk csak arra, ha Ausztriában járunk vidéken, mennyire feltűnő az út melletti táblákon a gazdaságok bejáratánál, hogy biotojás eladó, bioméz eladó, biohús, biozöldség eladó.
Édes ételek fűszerei
Édes ételek fűszerei
2020-09-14
Az a legjobb a konyhaművészetben, hogy csak a saját ízlésvilágunk szab neki határt. Minél többet kísérletezünk az ízekkel, minél színesebben kombináljuk a fűszereket és az egyéb hozzávalókat, annál jobb. Azért, hogy változatosan alkalmazhasd őket, jó, ha ismered a palettát, amiről válogathatsz. Ezért most összegyűjtöttük Neked az édes ételekhez és italokhoz leggyakrabban használt és leginkább passzoló fűszereket.
Só, bors, fűszerpaprika. Ezek hazánk legnépszerűbb fűszerei?
Só, bors, fűszerpaprika. Ezek hazánk legnépszerűbb fűszerei?
2020-06-15
Elég abból, hogy mindenki azt gondolja, hogy a magyar konyha a fűszerpaprika, a csípős, a fokhagyma, na meg a só és a bors körül forog? Bebizonyítanád, hogy a hagyományos „magyaros” ételeket nem csupán ezek a tipikusan magyar alapfűszerek határozzák meg? Nézzük meg azokat a fűszernövényeket, amelyek igazolják, hogy az általunk fogyasztott ételek mástól is lehetnek ínycsiklandók, és még a fehér inget sem kell kidobni, mert nem jött ki a zsíros piros volt.
Európai országok leghíresebb fűszerei, fűszerkeverékei
Európai országok leghíresebb fűszerei, fűszerkeverékei
2020-07-07
Mindannyian tudjuk, hogy a ma már alapfűszernek számító só, vagy bors mekkora értéknek számított a középkorban. Nem csak gazdag úr volt az, akinek volt ezekből a fűszerekből, hanem fizetőeszköznek is használták, és nagy csatákat vívtak a megszerzésükért. Nem volt ez másképp a híres indai fűszerekkel sem, hiszen nem véletlen, hogy az európaiak a kezdetektől fogva Indiát tekintették a fűszerek hazájának.
Legendás BBQ fűszerek és ahogy az USÁ-ban sütnek
Legendás BBQ fűszerek és ahogy az USÁ-ban sütnek
2021-11-20
Ki ne szeretné, hogy csodálatos, egyedi, intenzív illatfelhők terjengjenek körülötte a konyhában és az ebédlőben? A jó fűszerezés garantáltan megbabonázza a húst, a szakácsot, sőt a vendégeket is! Téged is kíváncsivá tesz az amerikai konyha és a lenyűgöző, karakteres fűszerezési szokások? Akkor a legjobb helyre kattintottál, mert mai témánk a BBQ fűszerezés. A klasszikus barbecue hazája pedig nem más, mint az Egyesült Államok.
Cégről Terméklista Adatvédelmi szabályzat Partnerek